Legénylakás

legénylakás nappalija és berendezése
sötét tónusok
legénylakás nappalija

Legénylakás

Készült:        2005
Helyszín: Budapest XIII. kerület
Alapterület:   75 m2
Ügyfél: magánszemély
Kategória: Lakás

A legénylakás szó hallatán sokan valamilyen elhanyagolt helyet vagy az otthon melegségét nélkülöző egyetlen rendetlen szobát képzelnek el. Lakberendezőként határozottan állíthatom, hogy nem így van! Főleg nem akkor, ha a tulajdonos minket bíz meg a tervezéssel.

Az új építésű  lakásban addig, amíg a tulajdonosnak nem volt rá szüksége bérlők laktak. Ezért nem is foglalkozott különösebben a lakás berendezésével. Ám mielőtt szerette volna birtokba venni lakását kisebb felújítás tervezésével bízott meg.

Mivel a legénylakás tulajdonosának megfelelt a lakás eredeti beosztása, ezért csak egy fürdőszobai ajtót zártunk le, valamint álmennyezetet és gipszkarton falat építettünk a nappaliba. Ez kedvezett az ügyfél pénztárcája számára is, hiszen nem volt túl költséges megoldás, mégis rendkívül látványos lett a világítással. Továbbá a gipszkarton fal is szépen kapcsolódott a gipszkarton álmennyezethez.

A lakásba vásárolt egyszerű elemes bútor kiválasztása és egyedi elrendezése is azt eredményezte, hogy az maximálisan szolgálja tulajdonosa életvitelét.

 

Különleges megoldások

  • A fentiekben már említett mennyezeti és más gipszkarton megoldások különleges elemeket teremtettek a térben, amellett, hogy funkcionális célokat is megvalósítottak. A berendezések többsége (étkezőasztal, dohányzóasztal, ülőgarnitúra) a Rio Art & Design törökbálinti áruházából való. Ám egyedi szín és tervezés lehetőségével.

 

Share: