Vidéki panzió

Vidéki szálloda apartmankonyhája
Vidéki szálloda apartmanja
Vidéki szálloda szobája ággyal
Vidéki szálloda szobája
Vidéki szálloda fürdőszobája
Vidéki szálloda fürdőszoba
Csillagvizsgáló Csikósház - közösségi tér és ülőalkalmatosságok
Csillagvizsgáló Csikósház - közösségi tér
Csillagvizsgáló Csikósház

Vidéki panzió – Csikósház

Készült:2015
Helyszín:Sárvár – sárvári Vadkert Major
Alapterület:   600 m2
Ügyfél:          sárvári Vadkert Major
Kategória:apartmanház

Kolléganőimmel Koronczay Noémivel, Máray Klárával és Scheibelhoffer Alexával együtt terveztük Sárváron a Vadkert Major épületeit. A képeken látható vidéki panzió (sárvári Vadkert Major) Csikósház terveinek az elkészítése főleg az én feladatom volt. A tervezéshez az általunk elkészített Design Stratégia kutatást, elemzést vettük alapul.

A felújított Csikósház földszintjén 6 kertkapcsolattal rendelkező, teraszos apartman került kialakításra. Mindegyik apartman 2-4 fő kényelmes elhelyezését biztosítja úgy, hogy a szobák színvilágát a tradicionálisan vakító fehér vászon és a pej lovak színe határozza meg. Ez egészül ki a szomszédos tölgyes zöld színével. A konyha-étkező bútorzata hagyománytisztelően idézi a korabeli konyhák világát, viszont a zuhanyzós fürdőszoba már a XXI. századi igényeknek  is megfelel.

A Csikósház tetőterében további négy apartman található, amelyek 2-4 fő kényelmes pihenését biztosítják. A szobák színvilágát itt is a hófehér vászon és a lovak pej színe határozza meg. A szobák előtt található közösségi tér, az úgynevezett Csillagvizsgáló, alkalmas családok, nagyobb társaságok közös időtöltésére is. A név eredete, hogy a tető optikai megnyitásával kialakult a Csillagvizsgáló, ahol a társasjátékra, beszélgetésre kialakított tér a csillagos estéken átalakul és megfigyelhetők az égbolt csillagászati rejtelmei.

A földszinten a régi Húsfüstölő elszenesedett gerendái alatt különleges hangulatú beszélgető sarok áll a vendégek rendelkezésére, amit gyerekek és felnőttek is használhatnak.

 

Különleges megoldások

  • Patkószegből készült szobaszámok.
  • Régi gerendából készült bútorok.
  • Az előszobafal fa mintázatú áttörése.
  • Tulipános láda újragondolva.
  • Történelmi lónevek grafikai megjelenítése.

 

 

Share: