Design stratégiai tervezés

A design stratégiai tervezés egyfajta enteriőrmenedzsment, amely a megrendelői igényeket egy komplex, sokoldalú kutatási és tervezési folyamat szerint dolgozza fel, tervezi meg. A folyamat során végzett speciális munka figyelembe veszi, feldolgozza a helyi adottságokat, a természeti környezetet, a kulturális identitást, a helyi tradíciókat és hagyományokat. Ezek által és segítségével feltárulnak a logikai összefüggések a megrendelői igények, az épített környezet, a grafikai megjelenés, a programalkotás és a vendéglátás között.

A design stratégiai tervezés dokumentációja egységes tervezési és működési irányt határoz meg a projektben résztvevők számára.

A design orientált stratégiai tervezést felhasználó projektekben a munka minden esetben csapatmunka. Ilyen esetekben nem ritka, hogy több szakma kapcsolódik össze, kölcsönösen segítve egymást  egy projektvezető irányítása alatt. Egy projekt során a design stratégia használata választ ad sok eldöntendő kérdésre, mely követendő irányt mutat. Ennek segítségével tehető gördülékenyebbé minden tervezés folyamata minden szakág részére. Sőt ez az, ami által hatékonyabbá válik a beruházás is.

Az egyes tervezési folyamatok egymásba fonódva, kölcsönösen alakítva egymást, egyedi szimbiózist alkotnak. A munka végeredménye egy harmonikus egységet alkotó, egyedi designnal és szolgáltatással rendelkező belsőépítészeti/építészeti egység, mely minden részletében kommunikál környezetével.

Ma már egyre inkább tudatában vannak az emberek annak, hogy környezetünkkel szoros egységben élünk. Ez a szoros és elválaszthatatlan kötelék nyilvánul meg a design és az enteriőrtervezés területén. Innen, a megrendelő igényéhez igazodva, már igazán csak egy lépés lehet a környezettudatosság, az okosotthon vagy az élhető tér tervezése. Minden lehetséges.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot! - Design stratégiai tervezés