Lakberendezés

Lakberendezési tanácsadás

Akkor ajánlott igénybe vennie ezt a szolgáltatásunkat, amikor szívesen dolgozik saját otthona felújításán, de valahol elakadt, és szívesen kikérné egy szakember tanácsát, szívesen átbeszélné vele elképzelését. Esetleg néhány ötletet is kaphat tőle, amelynek kidolgozása a lakberendezés szépségeivel és nehézségeivel együtt majd Önre vár. Lehet, hogy csak egy megerősítésre vár vagy arra, hogy valaki más irányba vezesse Önt, tehát bizonytalan. Ilyenkor nagy segítség egy lakberendező, aki nem csak abban segít, hogy milyen belső designt alakítson ki, hanem abban is segíteni tud, hogy azt hogyan valósítsa meg. Szakembereket is tud ajánlani egyes munkálatokhoz vagy abban ad tanácsot, hogy hol érdemes bizonyos dolgokat beszereznie.

Lakberendezési tervezés

Természetesen mindenkinek ajánljuk, aki felújít, átalakít, épít, legyen az otthon, iroda, üzlet, szálloda, étterem, wellness stb. Hiszen nem érthet mindenki mindenhez, a lakberendezés is egy  komoly hivatás. Az elmúlt közel 20 évben már nálunk is elfogadott szakmává nőtte ki magát a lakberendezés, amely folyamatos tanulást, trendkövetést, naprakész ismereteket követel a szakmán belül, ugyanúgy mint bármely más szakma.

A munkadíjunk valahol a munkálatok folyamán megtérül Önnek, mert időt és pénzt takarítunk meg. Nem kell utólag, bontani, átfesteni, utólagos kompromisszumot kötni, idegeskednie.

Meggondolt tervezéssel nem csak a design fogalmazódik meg, hanem jól lehet a felújítás költségét is tervezni.

A tervezési munka részei

1. Koncepció kialakítása vázlatok segítségével

A megrendelő megismerésével vele együtt gondolkodva alaprajzi szinten vázlatterveket készítünk, amelyeket kielemezve, átbeszélve kiválasztjuk a megrendelő számára legmegfelelőbbet. Ezen már pontosan látszik, hogy hol van a konyha, fürdőszoba, tv, kanapé stb. Így már bele tudja képzelni magát  leendő otthonába, láthatja, hogy hogyan fog ott élni. Elegendő neki akkora  konyhai munkapult? Szeretne nagyobbat, mert ő rendszeresen és sokat főz? Számtalan ehhez hasonló kérdést beszélünk át, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb terv valósuljon meg.

2. Elfogadott vázlatterv kidolgozása (ajánlati terv készítése):

A megrendelő által elfogadott alaprajz ajánlati szintre való kidolgozása. Itt már minden a funkció helyén van. Ezekkel a tervekkel már pontos árajánlatot tudunk kapni a szakemberektől hiszen azokat az adatokat tartalmazza, amelyek a kivitelezőnek az árajánlat képzéséhez szükségesek. (burkolandó mennyiség, elektromos kiállások száma, tapétázandó felületek nagysága stb.) Így pontos költségvetést tudunk készíteni a munkálatokról.

3. Kiviteli terv:

A kiviteli tervek tartalmazzák az összes olyan adatot, amely a kiviteli munkálatok elvégzéséhez szükségesek a válaszfalak pontos helyétől a burkolat mennyiségén át a burkolatkiosztásig. A terveket átbeszéljük a szakemberekkel, akik utána nyugodtan hozzákezdhetnek a munkálatokhoz. Ezek a tervek nemcsak az építőipari munkálatok számára adnak fontos információkat, hanem tartalmazzák az összes betervezett belsőépítészeti anyagot, terméket a parkettától a csillárig. A kiviteli tervdokumentáció a következőket tartalmazza.

 • A megrendelő által elfogadott alaprajz kidolgozása.
  Alaprajzi tervek (méretarány = 1:50)
  Falnézetek (méretarány = 1:20 vagy 1:25)
 • Gipszkarton tervek
  Mennyezeti és fali gipszkarton építési tervek.
  Alaprajzi tervek (méretarány = 1:50)
  Falnézetek (méretarány = 1:20 vagy 1:25)
 • Gépészeti adatszolgáltató
  Magában foglalja az összes olyan beépítés pontos helyét, amely kialakítását a gépész (víz- és gázszerelő) végzi el (zuhanyzó, WC, mosdó, lefolyó, stb.) (méretarány =1:50).
 • Elektromos adatszolgáltató
  Tartalmazza az összes elektromos kiállás helyét, kapcsoló típusát, magasságát, kapcsolási sorokat, stb.
  Alaprajzi tervek (méretarány = 1:50)
  Falnézetek (méretarány = 1:20 vagy 1:25)
 • Burkolati tervek
  Burkolandó területek meghatározása
  Burkolat mennyiségének kiszámolása
  Burkolati terv készítése
  Mintadarab beszerzése
  Alaprajzi tervek (méretarány = 1:50)
  Falnézetek (méretarány = 1:20 vagy 1:25)
 • Kereskedelmi forgalomban kapható bútorok, kiegészítők  táblázat tartalmazza:
  – a termékek nevét,
  – mennyiségét,
  – árát,
  – beszerzési helyét.
 • Színtervek
  A festendő, mázolandó, színezendő felületek színeinek kiválasztása. Javaslat az alkalmazandó festékek, tapéták egyéb dekoráló burkolatok színére, mintájára, típusára.
 • Bútortervek
  Kereskedelmi forgalomban nem kapható bútorok egyedi tervei.
  A bútortervek egyeztetése az asztalossal.
 • Textiltervek
  Függönyözés: anyag, forma, szín kiválasztás.
 • Egyéb dekoráció (virágok, kiegészítő tárgyak, fali dekoráció, stb.)
 • 3D látványterv a belsőépítészetben, lakberendezésben:
  – 3D látványtervek,
  – számítógépes alaprajzi tervek,
  – kiviteli tervek készítése.
 • Bútortervezés:
  Egyedi bútorok tervezése és gyártatása, asztalos ajánlása.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!