21
Sze

Blahától nem messze 3 – Felújítás befejezése

Tervünk nagy része sikeresen megvalósult a felújítás folyamán. Az elkészült lakásból már csak kisebb-nagyobb kiegészítők hiányoznak, mint a képek a falra vagy néhány szőnyeg. Ezek azok, amelyektől otthonná alakul az ingatlan. Mivel a tulajdonos jól érzi magát új lakásában remélhetőleg hamarosan hiányzó kiegészítőket is ki tudjuk választani, meg tudja vásárolni.

 

felújítás

Konyha

A Belvárosi lakások nagy részénél, a leválasztások miatt, azonnal a „konyha” területére érkezünk. Itt sikerült kialakítanunk egy kisebb előszoba részt.  Az előszoba bútor színben és stílusban szerves része a konyhának. Az előszobafalként használt bútorlappal burkolt falszakasz összeköti a gázóraszekrényt a radiátortakarót és a konyhabútort. A leválasztott lakások nehézséget hidaltuk át azzal, hogy egységes anyag és formavilágot képvisel az előszoba bútor és a konyha, valamint a konyhában lehetséges rendetlenség helyszínét, a mosogató területét zárhatóvá tettük. Az oldalra becsúsztatható ajtó nem zavar a mosogatásnál, de nagyon jó szolgálatot tesz, ha hirtelen valaki jön és meg nem sikerült elpakolnunk, elmosogatnunk. A fotón nyitott állapotban látható a mosogatószekrény, amelynek belső kialakítása is tetszetős.

Belvárosi lakás

A konyhában minden gép beépített, a bútorlapok mögé van elrejtve a hűtő és a mosogatógép is. A a sütő és  mikrohullámú sütő alatt, a fotón bezárt állapotban látható szekrény 2 személy részére kényelmes kihúzható asztalt és két kis széket rejt.

 

3-nappali-1

Nappali – étkező

A konyhából lépünk be a nappaliba.  Itt helyeztük el a nagyobb étkezőasztalt is, ahol már kényelmesen étkezhet akár 6 fő is. Az asztallal szemben biokandalló található a könyvszekrény mellett.

Hamarosan érkeznek a fotók a falra.

 

4-nappali

Nappali

 

A tévé melletti szekrény nem csak könyveket, CD-ket, médiabokszot, hanem a radiátort is rejti.

 

5-kandallo

Biokandalló

A biokandalló használat közben.

Hálószoba

Hálószoba

A lakásban kevés készen vásárolt bútor található.
A bútorok nagy részét ide terveztük és gyártattuk le.

7-haloszoba

Hálószoba szekrény

A hálószoba bútor magas fényű szürke lapja mögött nem csak a ruhák kaptak helyet, hanem a jobb oldali 2 ajtón keresztül jutunk be a kádas fürdőszobába.
A bútorok fogantyúi, kőrisfából készültek.

Kádas fürdőszoba

Kádas fürdőszoba

A gardróbon keresztül jutunk a kádas fürdőszobába. Ez a faltól falig érő fürdőszoba bútor is ide készült.

 

9-kadas-furdo

A felújított fürdőszoba

A tulajdonos nagyon szerette volna, ha a fürdőszoba ablakot is kap, és virágokat tud elhelyezni a fürdőszobájában. Sajnos ez nem volt lehetséges.

 

10-zuhanyzos-furdo

Vendég fürdőszoba – mosókonyha

A vendégszobához tartozó zuhanyzó színei azonosak a kádas fürdőszobáéval. Ez a helyiség rejti a “mosókonyhát” is, amelyet a zuhanyzó mögötti fal takar el. Itt helyeztük el a mosógépet, kazánt, ruhaszárítót is.

A terveket Máray Klára kolléganőm segítségével készítettem.
A cikkben a tulajdonostól kapott fényképek voltak láthatóak.