Családi ház felújítás

Az előszoba egyedi kialakítású szekrényei
A vendég WC kis mosdója
Konyha egyedileg festett tolóajtóval
Konyha tolóajtó nyitva
eltérő színű konyhabútor
Konyha ajtó és üveg szagelszívó
Konyhaszekrény kialakítása beépített hűtővel
Konyhaszekrény kialakítása mosogatóval
Konyhaszekrény kialakítása
Konyhai mosogató csap
Férfi dolgozó munka közben
A gardrób mennyezeti része
A gardrób részletei
fényes felületű gardrób
üveg villanykapcsoló
Férfi fürdő zuhany
hálószobai lámpa
hálószoba kristályvilágítás
Lépcsőház mennyezet

Családi ház felújítás

Készült:              2015
Helyszín:             Budapest
Négyzetméter:     220 m2
Ügyfél:                 magánszemély
Kategória:           családi ház

A családi ház felújítás mindig izgalmas munka, mert megismerve a lakókat, igényeiket mindig valami teljesen újat és egyedit lehet alkotni, amely esetleg jelzi azt is, hogy lezárult egy életszakasz. Ilyen volt ez a kertvárosi családi ház felújítás is, hiszen felnőtt gyerekeik elköltözése után döntött úgy a házaspár, hogy belevágnak egy „utolsó” nagy házfelújításba, házátalakításba.

Miután kirepülnek a gyerekek a szülői házból, az életterek megújításra, az addigi funkciók pedig átgondolásra szorulhatnak. A tér teljesen átszerveződik, lehetőséget adva egy új, másik minőséget képviselő élet számára. Ebben az esetben is ez történt. A nappali kivételével az egész ház megújult, korszerűbb, kényelmesebb és szebb lett. Bár a meglévő adottságok nem várt kihívásokat jelentettek a tervezés és a kivitelezés folyamán, de a végeredmény egy szerethető és kényelmes otthont eredményezett.

 

Különleges megoldások

  • Az egybefüggő tér érzetét erősítették az üvegmegoldások, amit teljesen egyedivé tettek a képzőművésszel terveztetett festett üveg tolóajtók. A férj dolgozószobájába került bronzszínű 3D falpanelborítás egyedivé, mégis melegen hangulatossá varázsolta a home office helyszínét. Azért, hogy a pár az otthonát csak a sajátjának és egyedinek érezze sok olyan apró dolgot illesztettünk a térbe, melyek nem mindig csak esztétikusak voltak, hanem esetleg egyedi funkciót is kaptak. Ilyen volt például az írható tapéta. Vagy említésre méltóak még a kristálylámpák és az
  • egyedi „fogantyúk” a bútorokon is.

 

Share: