Belvárosi iroda

Belvárosi iroda
téglafal az ablak körül
téglafal az ablak körül kilátással
fürdőszoba csap és dizájnelemek
poszterek a falon
téglafal az ablak körül mint dizájnelem
Belvárosi iroda egyedi ablaka

Belvárosi iroda

Készült: 2013
Helyszín: Budapest V. kerület
Alapterület: 100 m2
Ügyfél:          vállalkozás
Kategória: Iroda

Egy vidéki cég fővárosi (Budapest belvárosi iroda) irodájának tervezésével bízott meg, ami egy régi budapesti ház, 100 m2-es, 3 szobás lakásában volt. (A fotókon a már kész, de még berendezetlen iroda fotói láthatóak.) A lakberendezési projekt során 8 munkahely és egy nagy tárgyaló kialakítása volt a feladat. Amit azért kellett átgondoltan végrehajtani, mert alapvető elvárás volt, hogy az esetleges továbbértékesítés során később, egy magánszemély számára is ideális legyen majd a lakás.

A múlt század századfordulója körül épült polgári házak legtöbbször lehetővé teszik az úgynevezett látszó tégla dizájnt, ami egy kicsit loftos, ipari stílust ad egy iroda, míg trendi divatos stílust egy otthon számára. De a feladat nem egyszerű, ha azt szeretnénk, hogy a végeredmény szép legyen, ugyanis a téglák általában komolyabb tisztítást igényelnek, miután lekerült róluk a vakolat. Ez pedig legtöbbször kézi munkaerővel valósul meg és fontossá válhat a hiányzó habarcs vagy esetleg egyes téglák pótlása. csak ezután jöhet a megfelelő impregnált védelem.

Ilyen esetekben arra is előre tekintettel kell lenni, hogy mik futnak a falban.

 

 

Különleges megoldások

A homlokzati falon található ablakok körüli fal egy részeiről a vakolatot egy részen levertük. Amely a megfelelő tisztítás és kezelés után így a design meghatározó része lett. Ez a megoldás elsőre roppant könnyű feladatnak látszik, de mint ahogy fentebb is írtam komoly előkészületeket és utómunkát is igényel.

 

Share: