Ruhaüzlet

Ruházati bolt pénztárpult

Ruhaüzlet

Készült: 2008
Helyszín: Budapest III. kerület
Ügyfél:          vállalkozás                 
Kategória: Üzlet

Kolléganőmmel Varga Katával együtt készítettük a ruhaüzlet, hivatalos nevén ruházati bolt terveit. A tervek készítése mellett segítettük a tulajdonost és a kivitelezőt is a tervek megvalósulásában.

A ruhaüzlet méreteiből adódóan szükség volt több installációs bútordarabra és olyan egyedi bútorokra, amelyek tálcaként kínálják a vásárló számára a termékeket. Mindezek mellett figyelembe kellett venni az üzletben dolgozók megfelelő munkavégzését és az ehhez szükséges mozgási tér kialakítását is. Így a két pénztárpultos megoldás mögé tárolószekrények kerültek. A pénztárpultba pedig kis termékkínáló kirakatot is terveztünk.

A színek határozottan dominánsak és karakteresek voltak, követve a logó fekete színvilágát csak a szürke és a sárga színekkel egészültek ki. A tervezés során a próbababák is fontos szerepet kaptak. Az eladótér szintjéhez képest magasabbra kerültek, így nem csak átláthatóbbá tették a teret, hanem kizökkentették a hatalmas térbe belefáradt vásárlói szemet egy pillanatra.

Ilyen üzleti terek tervezése esetén érdemes szakértővel konzultálni, szakértővel dolgozni. Ugyanis az üzletbe érkező ügyfelek első benyomása az őket fogadó enteriőr hatására kezd el kialakulni vagy éppen teljesen meghatározóvá válni. Az egyik titok a terek funkcionális lépésről-lépésre történő átgondolása.

Különleges megoldások

  • Egyedi bútorok kaptak szerepet, melyek a termékeket is megfelelő intenzitással mutatják be.

 

Share: