Belvárosi lakás

Belvárosi szoba
Belvárosi szoba képekkel a falon
Belvárosi konyha kialakítása
Belvárosi konyha kialakítása bárszékekkel
Belvárosi kis fürdőszoba
Belvárosi hálószoba ággyal
Belvárosi előszoba

Belvárosi lakás

Készült: 2014
Helyszín: Budapest
Alapterület:   100 m2
Ügyfél: magánszemély
Kategória:     lakás

Facebook oldal

Ez a belvárosi lakás és teljes felújítása egy kiadásra fókuszáló projekt keretében valósult meg.
A főváros szívében található belvárosi lakás főleg a Budapestre érkező amerikai turisták számára készült. Az igények maximális megvalósítása érdekében a lakás teljes átalakításon és felújításon esett át. A tervezéskor maximálisan figyeltünk az élhető, pihenést biztosító, ám határozottan funkcionális terek kialakítására, illetve az első pozitív benyomás legmagasabb szintű megvalósítására. A belső terekben a világos, a fehér és nyers színek dominálnak kiegészülve fa és fém elemekkel. Így a gondosan tervezett és becsempészett sötétebb színek tökéletes összhangú kontrasztot teremtenek a lakásban.

A viszonylag kedvezőtlen alaprajzi elrendezés ellenére sikerült átalakítani, kialakítani egy nappali-étkezőt, két hálószobát, mindkét hálószobához külön fürdőszobát és egy kényelmes, minden igényt kielégítő korszerű konyhát. Ráadásul a terek megfelelően nagy méretűek és tökéletesen biztosítják a tőlük elvárt funkciókat. Fontos tervezési szempont volt a költségvetés maradéktalan betartása.

 

Különleges megoldások

  • Az egyik különlegest megoldást a hálószoba gardróbjába rejtett fürdőszoba ajtó jelenti, mely a beépített Narnia jellegű átjárón keresztül biztosítja a modern fürdőszoba megközelítését. A másik különleges megoldást a konyha-előszoba üvegpaneles válaszfal-kialakítása adja. Ennek segítségével kivilágosodott a polgári lakásokra jellemző tér, mégis jól funkcionáló szeparált konyha jött létre az előszoba mögött.

 

 

Share: