Nappali - Az Opera mögött
07
febr

Az Opera mögött

Egy régen szebb napokat megélt, Opera mögötti belvárosi ház, első emeleti lakásának új, külföldi tulajdonosával tavaly nyár végén találkoztam.

Körülbelül fél órát tudtunk beszélgetni arról, milyen célra szeretnék felújíttatni a most vásárolt Opera mögötti lakásukat. Mi tetszik a lakásban, mit szeretnének majd másképpen. Nagyon sok információt kaptam ezalatt a fél óra alatt és szerencsére nagyon sok mindenben szabad kezet.

A feladatom, hogy egy 5 fős család számára kényelmes otthont tervezzek, arra az időre, amikor Budapesten tartózkodnak, valamint kényelmes és alkalmas legyen a lakás akkor is, ha úgy döntenének, hogy kiadják lakásukat rövidebb, vagy hosszabb időre.

Az elsődleges szempont természetesen, az hogy családjuk számára legyen kényelmes és tetszetős.

Tervezési feladat: A lakás alaprajzi elrendezése megfelelő, így nem kell áttervezni a lakás funkcionális elrendezését.

Tervezendő területek:

  • Konyha, amelyben a főzni szerető házigazda kényelmesen tud főzni. A konyha mellett, vele egy légtérben lévő étkező kicsit szűkös területe sarokpaddal legyen megoldva, mert odahaza ezt szeretik.
  • A vendégzuhanyzó funkcionális elrendezése is tetszett elsőre, de később összenyitottuk a mellette lévő WC-vel, így a mosdó a szemközti falra került.
  • Előszoba: számukra megfelelő volt, csak új padlót és burkolatot kértek.
  • Szülői hálószoba: klasszikus belső kialakítás kértek, régi és új bútorok vegyes felhasználásával.
  • Szülői fürdőszoba: az eredetileg kádas fürdőszobát átalakítottuk zuhanyzósra, hogy háztartási helyiség hiányában itt férjen el a mosógép a szárítógéppel együtt.
  • A nappali berendezésénél feladat volt, hogy a klasszikus és modern bútorok keverésével eklektikus belső teret alakítsunk ki. Kapjon helyet a nappali funkción kívül még egy nagy 6 személyes étkező asztal is.
  • Vendéghálószoba: kialakítás 2 fő részére.
  • A gyerekszobát a 3 kislányuk számára kellett megtervezni, olyan emeletes ággyal, amelynek alsó szintjén 2 fő kényelmesen elfér.

Az elsődleges ajánlati terveket a fent felsorolt kívánságokra gyorsan elkészítettük. Az árajánlati terveket a kivitelezőknek átadtuk, árajánlat készítésre. Erre viszonylag sokat kellett várni, mert a tavalyi évben már nagyon sok munkájuk volt a jobb kivitelezőknek, így csak december végére sikerült eldönteni a kivitelező személyét, amely nagyon jó választás volt. Azóta folynak a tervezési és a kivitelezési munkák együtt, párhuzamosan.

előszoba - Az Opera mögött
Előszoba

 

előszoba - Az Opera mögött
Az előszoba

 

Fürdőszoba - Az Opera mögött
Fürdőszoba

 

Hálószoba - Az Opera mögött
A hálószoba

 

Konyha - Az Opera mögött
A konyha

 

Nappali - Az Opera mögött
A nappali

 

Szülői hálószoba - Az Opera mögött
A szülői hálószoba