2016 legizgalmasabb lakberendezési trendjei I. Pantone színek - Webdesignerdepot
15
jan

2016 legizgalmasabb lakberendezési trendjei I.

Bár szilveszter éjszakája már régen elmúlt, még bőven van időnk, ha erre az évre építkezést vagy felújítást tervezünk.

Nézzük, melyek 2016 legnépszerűbb lakberendezési trendjei!

2016 legizgalmasabb lakberendezési trendjei I.
Pantone színek – Webdesignerdepot

A színszabványok szakértője, a Pantone idén első alkalommal nem egy, hanem mindjárt két árnyalatot választott az év színének. Úgy tűnik, hogy a pasztell továbbra is tartja magát. Hiszen ebben az évben a rózskvarccé és a derűs kéké lesz a főszerep. A duplázást egyrészt azzal indokolja a cég, hogy a két szín kiválóan kiegészíti egymást és szinte lehetetlen őket elválasztani. Illetve párosuk jelzi a nemek egyenlőségét, és egyre komolyabb összemosódásukat a divat világában.

A halvány rózsaszín és kék árnyalatok kombinálása a lakberendezésben is várható, akár egy színátmenetes tapéta formájában is. Más nyugtató árnyalatok is kifejezetten divatosak, de a jeges acélkék helyett idén inkább a meleg szürkék dominálnak a lakásban. Most ezek a divatos lakberendezési trendjei a mindennapoknak.

Ami a konyhát illeti, a rozsdamentes acél tűzhelyek csillogó ezüstből feketére változnak. Aki tart attól, hogy az összehatás túl sötét lehet, az a bútorzatot, de akár a burkolatot tekintve is az eklektikusabb külső felé veheti az irányt. Egyrészt egyre elterjedtebb lesz két különböző stílust keverni a beépített konyhaszekrények kiválasztásakor. Másrészt a konyhák igazán személyessé, szinte a nappali folytatásává válnak azzal, hogy a letisztult csempék és padlólapok helyett több különböző anyagot, rusztikus faburkolatot, téglát, szőnyegeket használunk bennük.

A fürdőszobák sem maradhatnak meg eddigi állapotukban.

Ha a helyiség mérete engedi, akár nagyobb bútordarabok, például egy karosszék, vagy egy kis asztal is helyet kaphatnak bennük, például egy csokor virággal kiegészítve. Ha viszont a szűk tér korlátozza lehetőségeinket elég, ha elfelejtkezünk a téglalap alakról, és egy egyedi („statement”) tükörbe nézve készülődünk reggelente. A fémtárgyak, csaptelepek esetében az ezüstszín már a múlté. A sokkal melegebb bronzos, rezes, arany vagy rózsaarany kerül az előtérbe, akár egymással, vagy olyan természetes anyagokkal párosítva, mint a fa vagy a márvány.

2016 legizgalmasabb lakberendezési trendjei I.