Színházi büfé helykihasználás
színház és zenekar
közösségi tér egy színházban
a kulturális tér tervezése
színházi büfé tervei oszlopokkal
színházi büfé tervei

Színházi büfé látványterveinek elkészítése

Készült:               2013
Helyszín:             Budapest
Négyzetméter:    100 m2
Ügyfél:                személyes felkérés
Kategória:           látványterv-készítés

A színházi büfé a kultúra földhözragadt eleme, de a térszervezés és az ügyfélkiszolgálás szempontjából semmivel sem kevesebb része, mint maga a színházi feeling. Sőt ma már a színház elképzelhetetlen ilyen terek nélkül. Szabó Edit tervező kért meg, hogy az általa készített tervekből készítsek látványterveket az egyik budapesti színház számára.

A belsőépítészeti látványtervezés ma már széles körben elterjedt módszer. A számítógép által generált grafikai megoldások segítenek abban, hogy a belső terek akár fotórealisztikus módon is megjelenjenek, még mielőtt elkezdődne a kivitelezés. A jól elkészített látványterv sok esetben könnyebben érthetővé teszi az ügyfélszámára a tér beosztását és jelentősen megkönnyítheti az ingatlan értékesítését is. De nagy segítséget jelenthet a tervezés folyamán, illetve a megrendelővel való kommunikáció során is. Főleg abban az esetben, amikor sok embernek kell szemléltetni a terveket, vagy a megrendelő nehezen tudja térben elképzelni a felvázolt lehetőségeket.

A tervek jól érzékeltették a hatalmas belmagasságot és jól látszott, hogy a tér minden területe maximálisan ki lesz használva, feltehetően úgy, hogy betölti az elvárt funkciókat. A tervező igazodott a már meglévő adottságokhoz, de új elemeket is beépített. Egy korszellemhez és meglévő helyszínhez igazodó közösségi teret alkotva.